Da dobri dani na poslu budu vaša svakodnevica


 

Uz pomoć ovih trikova osiguraćete sebi dobre dane na poslu

Bilo da volite svoj posao ili ga mrzite, velike su šanse da ste pre ili kasnije doživeli loš dan na poslu. Kako da se vladate u takvoj situaciji? To dosta zavisi od toga kakva ste osoba, da li ste pozitivan ili negativan tip. Međutim, kakva god da ste osoba, gde god radili i kakva god bilaatmosfera na poslu, postoje načini kako da što lakše prebrodite loš dan, čak i da ga preokrenete da bude dobar.

zene na posluTajna broj 1 – Budite zahvalni na onom što imate

Ovo je istina. Razlog zbog kog je ovaj savet aktuelan je zato što zaista funkcioniše. U ljudskoj prirodi je da rešava probleme, a samim tim se više koncentrišete na ono što nije u redu – da biste to popravili. Zato je ponekad potrebno prisilno da se otrgnete iz tog „moram da rešim sve probleme“ načina razmišljanja, da biste videli da je sve u redu.

Kad dođete u situaciju da stvari ne mogu biti gore, izvadite papir i olovku i nađite deset stvari koje su trenutno dobre u vašem životu. I nemojte stati kod broja deset. Oko broja pet, osetićete pomak u razmišljanju na pozitivno – sigurni smo! I tako ćete se oraspoložiti za taj dan, ili bar do kraja sastanka na kome ste trenutno.

Tajna broj 2 – Priznajte svoje greške

Ovo ne znači da treba da odete u hodnik, da zaustavite prvu osobu na koju naletite i da počnete da joj pričate sve što ste ikada zgrešili od kad ste počeli da radite. To zapravo znači da je mnogo puta stres koji osećamo u stvari samo savest koja nas „peče“. Jedan od najdelotvirnijih načina da se rešite osećaja krivice je da priznate u čemu ste pogrešili.

Vaša briga je rezultat osećaja da će vas neko uhvatiti da ste pogrešili, zar ne? Zašto onda to ne biste rešili i to pod vašim uslovima? Osmislite plan kako da rešite to što ste zeznuli, onda ćete se osećati bolje i videćete koliko će vaša iskrenost biti važna za vašu reputaciju.

Tajna broj 3 – Prestanite da ogovarate poslovni razgovor

Ovo vam možda neće biti lako, ali definitivno se isplati. Kada ogovarate, vi zapravo osobi sa kojom to činite dajete do znanja da ćete bez problema i nju isto tako tračariti kad vam okrene leđa. A to će uticati na vašu pouzdanost kao kolege. Ko želi da radi sa kolegama u koje nema poverenja ili onima koji ne mogu da drže jezik za zubima kada je to potrebno?

Ogovaranje je znak nemaštovitosti da se osmile zanimljive teme za razgovor. Ako već ne možete spontano da čavrljate sa ljudima bez ogovaranja, onda uvek imajte spremnih nekoliko tema za razgovor. Šta ako neko drugi počne da ogovara? Nemojte da se uvučete u takvu priču, već promenite temu.

Tajna broj 4 – Odećom do uspeha

Ako na poslu obučete nešto što vam srozava samopouzdanje ili  nešto u čemu se osećateneprijatno i debelo – sami sebi stvarate loš dan. Na nas direktno utiče to kako se osećamo u svom telu, i ono što mislimo o sopstvenom izgledu. Rešite se odeće u kojoj ste loše osećate i sa više brige počnite da vodite računa o tome šta oblačite i kako se osećate u toj odeći. Ne morate da imate neku spektakularnu garderobu, ali obratite pažnju na to kako kombinujete ono što imate. A ako niste zadovoljni svojim izgledom, krajnje je vreme da preduzmete nešto po tom pitanju. Nemojte da se samosažaljevate, već krenite u akciju!

Tajna broj 5 – Poslovno okruženje je samo igralište 

Prostor u kome radite je samo igralište za odrasle. I tu postoji Nasilnik, Tužibaba, Štreber i Hvalisavac… Ali što je još važnije, tu su i Novi klinac, Stidljiva i Klovn. Da biste sebi ulepšali dan, okrenite se upravo tim ljudima. Ako se združite i pomognete prvom dvoje, za uzvrat ćete dobiti osećaj zahvalnosti, a ako sve propadne, ovaj treći će vas bar nasmejati i pomoći da sa vedrije strane sagledate situaciju.

Sve ovo su sitnice, mali činovi hrabrosti i trikovi koji će pomoći da preokrenete loš dan na poslu u dobar. Zato, ako vam je naišao upravo taj dan, uradite nešto da ga promenite!

 

Izvor: http://www.onaportal.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s