Srećno dete – roditeljski cilj broj 1!


 Svaki roditelj želi da njegovo dete odrasta srećno i da ima bezbrižno detinjstvo. Svaki roditelj utiče na sreću svog deteta, svaki roditelj pravilnim odgojem stvara sreću svog deteta

Nekad se verovalo da je strogo vaspitanje jedino pravo i da samo takvim odgojem roditeljmože da postigne cilj. Međutim, dokazano je da to nije tako. Tačnije, suprotno je. Da biste vaspitali dobro, odgovorno, vredno i ambiciozno dete, ono treba da je srećno i zadovoljno.

Veoma je važno da što više vremena provodite sa svojim detetom. Za to vreme, neka na vašim licima uvek bude osmeh, neka to vreme bude rezervisano za igru, smeh i zabavu. Šalite se, smejte se, budite opušteni i ležerni.

srecno dete
Probudite u sebi dete i prisetite se koje su vas stvari najviše radovale u detinjstvu. Podelite to sa svojim detetom. Pokažite mu koliko ste vi srećni dok provodite vreme u igri sa njim, dok ne mislite na posao i obaveze.

Vaše opušteno i veselo ponašanje nikako neće ugroziti vaš autoritet, naprotiv. Dete će se s vama osećati bliže i lakše ćete komunicirati. Bolje ćete se razumeti i lakše rešavati probleme.

Pružajući svom detetu veselo, bezbrižno, opušteno detinjstvo, podstičete njegovo kreativno mišljenje, jačate njegovo samopouzdanje, jačate osećaj unutrašnje sigurnosti. Trudite se da uvek da budete pozitivni. Negativne emocije kao zaraza prelaze sa čoveka na čoveka, a ono što niko ne želi je dete sa negativnim emocijama.

dete sa majkom

Dete kome pružamo srećno detinjstvo, vaspitavamo ga da bude srećno, a tada su mu i najveće šanse da jednog dana postane uspešan i srećan čovek. Lakše će sklapati prijateljstva, biće omiljeno u društvu, činiće druge srećnima.

Izvor: http://www.onaportal.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s