Језеро медуза у Палау (Океанија)


Један од најневероватнијих места – Медузное језеро у Пацифику. То је заиста вреди погледати: десет милиона различитих медуза у малом језеру, који је јединствен у историји образовања!

Дакле, прича о пореклу чувеног језера Медузного изузетно је занимљива. Пре више од петнаест хиљада година, једна од дугих потопљених гребена острва Палау, диже се изнад нивоа мора, запушен мали море језера у унутрашњости острва. У морској води је наставио да живи ко медуза. Случајно су стигли и били су слободни да репродукују.

Медузное језеро, или Онгеим’л Ткетау, на острву Палау у Тихом океану сада се зна да су тамо живели око десет милиона разних медуза! Величине ових медуза су такође изненађујуће: на језеру може се видети као џиновске медузе величине више од фудбалске лопте и медуза-бабес величине малог бобичастог вишње.

Имајте на уму да физиологија медуза је врло примитивна. Један медуза – то је осам очију и алге које живе у својим ћелијама. За алги на сунцу да би се раст и развој. То је тај фактор који изазива медуза да се креће све време по сунцу. Многи путници су посматрали призор – зелтинаста маса прелази медузе морског језера два пута дневно, од једне обале до друге, по сунцу.

Када падне ноћ, свих десет милиона медуза журе у дубине – тамо, на дну, вода је богата азотом. Међутим, честа ван мешање у подводни свет није пријатно језеро становницима Онгеим’л Ткетау. Међутим, језеро да се купају у мору, на површини, то је сасвим могуће – медузе нису отровне и безбедност купача није у опасности.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s