ОБАВЕШТЕЊЕ- ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА ШКОЛE ОД 01.06.-16.06.2020.


ОБАВЕШТЕЊЕ- ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА ШКОЛE ОД 01.06.-16.06.2020.

На основу измене и допуне Правилника о календару образовно васпитног рада за основне школе предвиђено је да школе на следећи начин приведу крају ову школску годину. О променама је потребно обавестити ученике и родитеље.

Од понедељка 01.06.2020. до уторка 16.06.2020.школа организује посебне часове наставе на којима се ученицима пружа могућност да покажу бољи ниви постигнућа из одређене области/ теме из одговарајућих предмета, програма и активности.

О намери да похађају посебне часове наставе ученици претходно обавештавају одељењског старешину.

Он лајн

Припремна настава

 

српски

математи

географ.

 

 

 

Начин, поступак и ктритеријум оцењивања

Правилником о измени Правилника о оцењивању дата је могућност да број оцена може бити мањи од четири због ванредне ситуације изазване епидемијом.

Обавезни предмети са недељним фондом часова од четири недељно треба да имају најмање једну оцену добијену усменим испитивањем ученика. Обавезни предмети који имају мање од четири часа недељно , уколико није било елемената за утврђивање оцене, могу изузетно да утврде једну оцену усменим испитивањем, користећи неки од погодних веб алата.

Закључна оцена се изводи слично као и до сада. Потребно је проценити ниво остварености образовно васпитних исхода, знања, вештина и ставова, нивоа одговорности у раду , као и рад током целе школске године. При извођењу закључне оцене потребно је узети у обзир све оцене од почетка школске године, и оне које су добијене током наставе на даљину. Код свих метода оцењивања треба инсистирати на битним садржајима, тј.на оним садржајима којима се обезбеђује остваривање исхода предмета, програма и активности.

ЗАКЉУЧНА ОЦЕНА ЈЕ ЈАВНА И ОБРАЗЛОЖЕНА. У складу са тим, ако ученик сматра да има елемената за већу закључну оцену може УСМЕНО да одговара у школи у датим терминима. Посебни часови се организују у групама за мање од 10 ученика у учионици, на начин који осигурава здравље и безбедност ученика и запослених у складу са препорукама надлежних органа, у школском простору.

 ЗА УЧИТЕЉЕ

Настава у 2. полугодишту се завршава 16.06.2020. До тада сте у обавези да радите он лајн / не долазите у школу/ да будете у контакту са ученицима, док не реализујете свој план и програм. Оцене закључујете у другој недељи јуна.

13.05.2020.        Мирјана Бугарски, школски психолог

Директор школе

______________________

Виолета Нинковић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s